Bistro Biser

Bistro "Biser" je mjesto gdje se ljubitelji vrhunske gastronomije rado vraćaju i prisjećaju lijepih trenutaka provedenih u našem objektu.

Eu projekti

Svaki naš projekt čini razliku

Ideja, posvećenost i inovativnost naše su vodilje ka uspješnom razvoju u gastronomiji.

Naše područje poznato je po ribarskoj tradiciji, no nažalost načini pripreme ribe i morskih plodova su vrlo tradicijski kako u kućanstvu tako i na restoranskoj sceni (il na lešo, il na gradele). S obzirom na mikrolokaciju područja na prirodna bogatstva od poljoprivrednih dobara, začina, morskih plodova i ribe smatramo da bolja pozicioniranost ribljih jela sa kreativnošću će postići bolju prepoznatljivost ribarstva, marikulture i općenito našeg područja.

U kontinentalnoj Hrvatskoj se kaže da je bogatstvo hrane i okusa odraz kulture i načina življenja. S toga smatramo da zbog prirodnih resursa ovo područje ima itekako potencijala iz kojeg može proizaći bolji i kvalitetniji način prezentacije ribarstva, te bolja prezentacija naše gastronomske ponude turističkim posjetiteljima.

Restoran bistro Biser, restaurant, obiteljske proslave, riba, meni, čevapi, roštilj vjenčanja, pričesti, krizme

EU PROJEKTI
Projekt „Implementacija novih tehnologija i termičke obrade u gastronomiji u Bistro Biser“ apliciran je na natječaju LAGUR-a Tri mora u ožujku 2021. godine. U kolovozu O.U. Biser dobiva odluku o odabiru projekta, te u siječnju 2022. godine Odluku o financiranju od strane Ministarstva poljoprivrede; Uprava ribarstva, kroz program Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo. Za inovaciju projekta udio sufinanciranja ulaganja iznosi 100% neto vrijednosti u iznosu 170.070,36 HRK. Kroz projekt nabavljena je oprema parnokonvekcijska pećnica, šoker, vakumirka, omekšivač vode, dimilica za parnokonvekcijsku pećnicu, zamrzivač, IR lampe, staklokeramičke grijače podloge za izdavanje hrane, polica za serviranje s grijačima, te plehovi i pladnjevi za termičku obradu hrane. Dugoročna svrha projekta je približiti kako lokalnom stanovništvu tako i stranim gostima koji posjećuju turističku mikrolokaciju na području Novigradskog mora način življenja »iz mora« i »od mora« na moderan način pri tome koristeći suvremene tehnologije i tehnike termičke obrade u gastronomiji. Iako je Biser pozicioniran kao turistički, dugoročni cilj je brendiranje naše ponude s naglaskom na ponudi plodova mora koji će biti primamljiv i lokalnom stanovništvu. Područje na kojem djelujemo je poznato po ribarskoj tradiciji, no nažalost načini pripreme ribe i morskih plodova su vrlo tradicijski kako u kućanstvu tako i na restoranskoj sceni (il na lešo, il na gradele). S obzirom na mikrolokaciju područja na prirodna bogatstva od poljoprivrednih dobara, začina, morskih plodova i ribe smatramo da bolja pozicioniranost ribljih jela s kreativnošću će postići bolju prepoznatljivost ribarstva, marikulture i općenito s područja Novigradskog mora. U kontinentalnoj Hrvatskoj se kaže da je bogatstvo hrane i okusa odraz kulture i načina življenja. S toga zbog prirodnih resursa ovo područje ima itekako potencijala iz kojeg može proizaći bolji i kvalitetniji način prezentacije ribarstva, te bolja prezentacija naše gastronomske ponude turističkim posjetiteljima.